PTZ Camera’s

WebcamCees PTZ Camera

Een PTZ Camera, of ook wel PTZ IP camera genoemd indien het een netwerk camera betreft. Dit is een op afstand bestuurbare camera waarmee de bestuurder op afstand kan in- en uitzoomen, draaien en kantelen. PTZ is een afkorting voor 'Pan, Tilt en Zoom'. De camera kan men via een DVR, joystick, of PC besturen. De besturing kan ook via een tablet of smartphone gebeuren indien de app en de PTZ camera dit ondersteunen.

Het type camera die hier gebruikt wordt is de AXIS Q6078-e. De AXIS Q6078-E PTZ-camera biedt UHD 4K met 20x optische zoom voor uitstekende videokwaliteit. Het biedt geweldige overzichten en detail met de helderste, scherpste kleuren. Het is ideaal voor stadsbewaking, luchthavens, treinstations, havens en stadions.

Deze camera is geïnstalleerd door Webcam.NL. WebCam.NL levert en installeert professionele FULL HD en ultraHD 4K (PTZ) camera's bij o.a.: bouwprojecten, verkeerswegen, toeristische attracties, stranden, dierentuinen, havens, sportvelden

Soorten PTZ camera's

Net zoals met vrijwel elke beveiligingscamera het geval is, zijn er verschillende typen PTZ camera's waaruit u kunt kiezen. De ene is geschikt voor binnen gebruik, de ander kunt u weer buiten gebruiken. Daarnaast zijn er ook camera's met nachtzicht of typen die de beelden via het netwerk verzenden. Afhankelijk van de toepassing en budget kan je hier een aantal reviews vinden van buitencamera's die het beste bij je past. De Reolink RLC-423 is  een veelgebruikte beveiligingscamera met goede specificaties (5 Megapixels Video, 4X Optical Zoom: 2560x1920 5MP ultra HD resolution)

Ook Indoor PTZ camera's zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. De Reolink E1 zoom (5MP) is een veel gebruikt type waar ook de software en documentatie goed op orde zijn. De review kan je hier vinden. De affiliate links van beide camera's staan hieronder.

Koop Reolink PTZ RLC-423 bij Amazon: link

Koop Reolink E1 Zoom bij Amazon: link